Najem fotokabine

Fotokabina Viso:

 • kvalitetno tiskanje v samo 7 sekundah
 • fotografije za osebne dokumente (ICAO STANDARD), zabavne fotografije, portrete v črno-beli ter barvni tehniki
 • pisna in zvočna navodila v petih evropskih jezikih (slovenščina, angleščina, italijanščina, nemščina, ruščina)
 • certifikat ISO 2000
 • visoka ločljivostna kamera
 • kvalitetni toplotni sublimacijski tiskalnik (ecological printer)
 • mere: dolžina – 150,5 cm, širina - 78 cm, višina – 216,5 cm
 • delovanje: električni priključek AC 110/220 Volt
 • poraba: 1200 Watt

Unikatna fotokabina

Fotokabino lahko prilagodimo na način, da bo ustrezala posebni lokaciji in/ali dogodku, in bo s tem pomagala promovirati vaše podjetje. Poseben dizajn lahko oblikujete sami, ali pa vam ga pomagamo oblikovati prav mi. 

  

Unikatna fotografija

Ponujamo vam tudi možnost oblikovanja fotografij.  Pri oblikovanju fotografije lahko poleg barve in dizajna (določeni napisi, logotip, ozadje, ...) spreminjate tudi število slik na eni fotografiji.

 

 

S unikatnostjo fotokabine in fotografij boste tako poskrbeli, da se bodo vaši obiskovalci posneli čudovite fotografije, ki jih bodo spominjale na vaš poslovni dogodek ali zabavno ceremonijo še dolgo časa.

 

Dimenzije fotokabine:

Sprednji levi del: 60 cm x 180,5 cm 1,08 m2
Sprednji desni del: 20 cm x 180,5 cm 0,36 m2
Sprednji del pokrova: 150,5 cm x 26 cm                          0,39 m2
Stranski del pokrova (2x): 78 cm x 26 cm 0,4 m2
Dve stranski stranici (plakat): 67 cm x 178 cm 2,38 m2
Hrbtna stran: širina: 140 cm, višina: 180 cm 2,52 m2

 

Postavitev fotokabine

Zakaj  fotokabina na vaši lokaciji?

 • Oglaševanje vašega podjetja preko unikatne podobe fotokabine in fotografij
 • Dodatna zabava za obiskovalce (fotografiranje za zabavo)
 • Dodatna storitev za obiskovalce (fotografiranje za dokumente)
 • Privabljanje ljudi v vaš center

 Kako bo fotokabina koristila vam in vašim obiskovalcem?

 • KVALITETNE FOTOGRAFIJE
 • CENOVNO UGODNE FOTOGRAFIJE:  2-5 eurov (tudi za dokumente)
 • HITRA UPORABA: tiskanje fotografije 7 sekund
 • FOTOGRAFIJE ZA DOKUMENTE: slovenski standardi o velikosti ter sestavi fotografije za dokumente (fotografije so primerne za potne liste, osebne izkaznice in druge uradne dokumente)
 • FOTOGRAFIJE ZA ZABAVO:  cca. 35 vrst različnih fotografij za zabavo (kolendarji s sliko, smešne silhuete, slike za zaljubljence, slike mest Slovenije,...) v črno-beli ali barvni različici
 • MODERN DIZAJN FOTOKABIN:  naročnik fotokabine in/ali lastnik prostora, kamor se fotokabina postavi, lahko izbere poljuben dizajn zunanjosti in notranjosti fotokabine, tako da se fotokabina prilega prostoru, kjer je postavljena
 • MAJHEN IN VARČEN AVTOMAT: fotoavtomat zavzema le1m2, priključen mora biti na električno energijo (220V, 50 HZ, 10A), majhna poraba energije (približno 7 EUR/mesec).

 

Fotografije za osebne dokumente

fotografije za dokumente

Fotografije iz fotoavtomatov so od leta 2013 dalje primerne tudi za uporabo v osebnih dokumentih, vse od zadnje spremembe Pravilnika o izvrševanju zakona o potnih listinah, Pravilnika o izvrševanju zakona o osebni izkaznici in Pravilnika o vozniških dovoljenjih. Na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) lahko preverite dejstvo, da fotografi nimajo več ekskluzivne pravice za izdelavo fotografij. Vsak občan lahko namreč po novem za izdelavo osebne izkaznice, potne listine, orožne listine in dovoljenja za prebivanje predloži fotografijo, posneto z napravo za samopostrežno fotografiranje oziroma s fotoavtomatom. Cena fotografiranja s samopostrežno napravo je ponavadi nižja (5 eurov) kot pri fotografih, zato se zanjo odloča vse več ljudi. Eden izmed obiskovalcev fotoavtomata je o svoji izkušnji fotografiranja za dokumente povedal naslednje:

"Neverjetno, za fotografiranje hčerke pri fotogradu sem plačal več, kot je stala njena osebna izkaznica". Za ustrezno fotografijo, ki jo je nato predložil na upravni enoti, je plačal 15 evrov, medtem ko osebna izkaznica za mladoletne osebe, starejše od treh let, stane skupno 14,25 evra. "Že res, da mi fotograf izdela osem fotografij, ampak jaz potrebujem zgolj eno! Zato mi je boljše če se fotografiram na fotoavtomatu in dobim 2 ali 4 fotografije ter plačam za njih 5 eurov, kot pa da sem prisiljen pri fotografu kupiti vsaj 4 fotografije."

Fotografije za osebne dokumente narejene s fotoavtomatom ustrezajo zahtevam kakovosti fotografije za dokumente postavljenim s strani MNZ. Prav tako fotoavtomat izpolnjuje naslednji zahtevi pravilnikov, da mora fotografija za dokumente kazati pravo podobo osebe in ne sme biti retuširana. 

Fotoavtomat uporabnika sam usmerja pri izdelavi fotografij za dokumente. Uporavnik v fotoavtomat le ustavi ustrezno plačilno sredstvo, se usede na stol, zagrne zaveso in izbere željeni jezik programa, ki ga spremlja tekom fotografiranja tako glasovno kot vizualno. Računalniški program je namreč narejen tako da uporabniku preko glasovnega opozorila in preko ekrana usmerja kam se mora postaviti oziroma na kakšno višino mora nastaviti stol, da bo njegova fotografija ustrezna za dokumente. Uporabnik se ustrezno namesti takrat ko se njegov obraz pojavi v sredini rdečega kroga, ki se prikaže vizualno na ekranu pred njim. Uporabnik mora za ustrezno postavitev nastaviti višino stola na katerega se usede v fotokabini oz. fotoavtomatu na primerno višino.

Poleg tega mora uporabnik sam upoštevati in slediti še naslednjim navodilom:

 • Velikost obraza od brade do temena mora zajemati od 70 % do največ 80 % fotografije, kar ustreza višini 32 – 36 mm.
 • Pri laseh z večjim volumnom je treba paziti, da je obraz v celoti na fotografiji, pri čemer se lahko frizura v celoti ne vidi, in da velikost obraza ni manjša od 32 mm.
 • Obraz mora biti na fotografiji umeščen na sredini.
 • Obraz mora biti enakomerno osvetljen; preprečiti je treba odseve ali sence na obrazu.
 • Obraz mora biti v celoti jasno fotografiran, s kontrasti in ostrino. Oseba na fotografiji ne sme imeti rdečih oči.
 • Ozadje mora biti enobarvno svetlo in mora biti v kontrastu z obrazom, lasmi in oblačilom.
 • Pozicija glave in izraz na obrazu: Glava mora biti poravnana, ne nagnjena, obrnjena ali povešena. Nos mora biti na sredini. Oseba mora biti fotografirana od spredaj, tj. mora gledati naravnost v ekran fotoavtomata. Izraz na obrazu mora biti nevtralen, ustnice zaprte, pogled pa naravnost v kamero.
 • Oči in smer pogleda: Oseba na fotografiji mora gledati naravnost v ekran, oči morajo biti odprte in jasno vidne, ne smejo jih prekrivati lasje.
 • Osebe ki nosijo očala: Oči morajo biti jasno vidne, odsevi na steklih očal ali na okvirju niso dovoljeni. Rob stekel ali okvirji očal ne smejo prekrivati oči, prav tako, razen iz upravičenih zdravstvenih razlogov (vidne poškodbe očesa), niso dovoljena zatemnjena stekla ali sončna očala. Očala z močnimi okvirji niso priporočljiva. Osebo, ki sicer nosi očala se lahko fotografira tudi brez očal.
 • Osebe ki nosijo pokrivala: Prosilec mora biti fotografiran brez klobuka, čepice ali rute, razen v posebnih primerih, določenih v veljavnih predpisih. Dopustna je izjema iz religioznih razlogov. V tem primeru mora biti obraz jasno viden in prepoznaven od spodnjega roba brade do zgornjega dela čela ter od levega do desnega roba obraza.
 • Fotografiranje otrok: Na fotografiji otrok ne sme biti drugih oseb v ozadju, otroci morajo biti fotografirani z zaprtimi usti in brez igrač preblizu obraza. Otrok je primeren za fotografiranje v fotoavtomatu ko se lahko sam usede na stol in je pri tem dovolj visoko nameščen.
 • Fotografiranje dojenčkov: Fotoavtomat ni namenjen fotografiranju dojenčkov temveč se priporoča njegova uporaba pri otrocih starejših od 3 let, ki lahko mirno sedijo sami vsaj 1 minuto pri tem da upoštevajo navodila staršev glede drže telesa in obrazne mimike.

fotografije za dokumente 1fotografije za dokumente 3

V kolikor uporabnik fotoavtomata ne bo sledil zgoraj naštetim navodilom bo njegova fotografija neustrezna za osebne dokumente kljub izpolnjevanju kvalitete fotografije in postavitvi obraza na sami fotografiji. Bistveno je torej da uporabnik sam sledi omenjenim navodilom.

Pridobite si fotografije za dokumente cenovno ugodno, hitro in enostavno tudi vi.

WP 002423

 

Kje so že naši fotoavtomati?

V Ljubljani (Železniška postaja, Kolosej BTC, DOPPS na Tržaški cesti 2, Leclerc), na Brniku (letališče Jožeta Pučnika), v Kranju (Planet tuš, Upravna enota Kranj), Kopru (Planet Tuš), Celju (Planet Tuš), Velenju (Velenjka), Mariboru (Železniška postaja, Planet Tuš, Leclerc, Upravna enota Maribor), v Murski Soboti (BTC City), Novem Mestu (Planet Tuš), ter v Brežicah (Terme Čatež).

Kontaktirajte nas še danes in naredite nekaj za svoje obiskovalce. Fotokabina bo pripomogla tako k vašemu boljšemu ugledu kot bo tudi prinesla dodatno zabavno storitev za vaše obiskovalce.

f t g

 

 

Actal d.o.o.

Žlebe 2c

1215 Medvode

Slovenija

 

David Petrina

Tel: 051-344-728

david.petrina@gmail.com

info@fotoavtomati.si